Natura / Peisaje

Busteni fotografiat in stil vechi


Un refugiu in natura


Pentru aceste poze am folosit un film Fujifilm cu ISO 200 si doua filme de tip Lomography procesate C41 pentru culori speciale.

Busteni… e un mic oraș care pare pustiu la prima vedere. Cu cat privesti mai andanc, se observa viata care salasluieste in el. Piesajele te lasa fara suflare, e ca un colt de Rai ascuns de ochii lumii. Pentru cei mai curajosi, exista trasee pentru a patrunde in mijlocul frumusetii care poate exista intr-o lume anosta. Aparatul de fotografiat starneste curiozitatea din inima omului pe care il face sa isi deschida sufletul intr-un alt mod.

Echipament folosit: Canon AE1 program & Canon FD 50mm f1.4; Zenit 11 & Helios 52mm f2

 
 

Fotografia pe film


O poarta catre trecut. E nevoie de curaj pentru a o deschide.

Pentru mine, fotografia pe film semnifica un lucru personal, intim. Este un mod de a simti lucrurile, de a iubi mediul inconjurator. Fotografia pe film reda intr-un mod mult mai natural lucrurile marunte, locurile pe unde am umblat, dupa ce am uitat tot. Sunt surprinse detaliile care nu erau luate în serios sau erau poate ignorate cu desavarsire. Fotografia pe film are imperfectiuni care sunt perfecte. Acele mici greseli, ca de exemplu ratarea focalizarii, subexpunerea sau supraexpunerea unui cadru si multe altele sunt lucruri fac parte din farmecul si magia fotografiei pe film. Insa cel mai fascinant mi se pare ca faci fotografii si nu stii cum au iesit, pana la developarea filmului. Personal, si nu cred ca exista fotograf care sa simta altfel, dupa developarea si scanarea filmului am un sentiment de satisfactie care nu poate fi descris.

Busteni


Natura, Peisaje
Fotografie pe film, Busteni


Recent Portfolios