Mare / Valuri

2 mai fotografiat in stil vechi


Magia marii este perena


Pentru aceste poze am folosit un film deosebit si anume Kodak Ektar 100. Este un film care reda culorile intr-un mod natural, avand un albastru bogat.

In primele zile din mai, marea parca ne striga. Ii e prea dor de noi pentru a astepta pana in vara. Raspundem acestor chemari cu bucurie, participam la concerte pe nisipul moale, inconjurati de sufete tinere, dornice de distractie. Ziua e pustiu, caci toata lumea se reface. Atunci aparatul de fotografiat isi poate desfasura activitatea. El da nimicului o noua definitie.

Echipament folosit: Canon AE1 Program & Canon FD 50mm f1.4

 
 

Fotografia pe film


O poarta catre trecut. E nevoie de curaj pentru a o deschide.

Pentru mine, fotografia pe film semnifica un lucru personal, intim. Este un mod de a simti lucrurile, de a iubi mediul inconjurator. Fotografia pe film reda intr-un mod mult mai natural lucrurile marunte, locurile pe unde am umblat, dupa ce am uitat tot. Sunt surprinse detaliile care nu erau luate în serios sau erau poate ignorate cu desavarsire. Fotografia pe film are imperfectiuni care sunt perfecte. Acele mici greseli, ca de exemplu ratarea focalizarii, subexpunerea sau supraexpunerea unui cadru si multe altele sunt lucruri fac parte din farmecul si magia fotografiei pe film. Insa cel mai fascinant mi se pare ca faci fotografii si nu stii cum au iesit, pana la developarea filmului. Personal, si nu cred ca exista fotograf care sa simta altfel, dupa developarea si scanarea filmului am un sentiment de satisfactie care nu poate fi descris.

2 Mai


Mare, Valuri
Fotografie pe film, 2 mai


Recent Portfolios